Суспільне мовлення

Зможе обігріти чверть міських будинків. У Львові побудують котельню на біопаливі

У Львові планують побудувати нову котельню, яка працюватиме на біопаливі. Вона зможе обігріти чверть будинків у місті з центральним підключенням. Проєкт вартістю 1 мільярд гривень реалізують спільно з НАК “Нафтогаз України”. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами мера Львова Андрія Садового, вже підписали відповідний меморандум і здійснили перші кроки у реалізації проєкту.

“Ми даємо старт дуже великому і потужному проекту спільно з НАК “Нафтогаз України”. Ми вибудуємо потужний об’єкт, який буде генерувати 40 МВт і це буде покривати великий відсоток потреб нашого міста в опаленні. Тим проєктом ми фактично відмовляємося від газу і переходимо на відходи деревини”, – каже міський голова.

Будівництво котельні профінансує НАК “Нафтогаз України”. Голова правління НАКу Юрій Вітренко каже, проєкт окупиться вже за кілька місяців.

“При дефіциті і захмарних цінах на газ у Європі, перехід із природного газу на біомасу, на відходи, на сміття – це ті кроки, які треба робити. Зараз ми починаємо активну роботу над цим проєктом. Досі була підготовча юридична фаза. Плануємо, що вже на початку лютого наступного року ми запустимо цей об’єкт. Коли цей об’єкт почне працювати, використовуючи деревину, а не природний газ, то він окупиться вже до кінця опалювального сезону”, – каже Юрій Вітренко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вартість будівництва котельні на біопаливі становитиме близько 1 млрд грн.

У львівських школах триває тиждень енергозбереження та енергоефективності


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин