Львівський портал

«Зливав» дані про артилерію ЗСУ: у Вовчанську викрили шпигуна

Спецслужби викрили у Вовчанську місцевого мешканця, який пішов на співпрацю з російськими окупантами і передавав інформацію про артилерійські позиції ЗСУ. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про місцевого підприємця, який працював на воєнну розвідку РФ. Він збирав стратегічно важливу інформацію про Сили оборони у Вовчанську, що на півночі Харківщини.

Найбільше ворога цікавили геолокації важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Вовчанськ.

Агент, прикриваючись вирішенням комерційних питань, об’їжджав прифронтову місцевість і приховано фіксував координати українських військ. Також він «втемну» використовував своїх колег та знайомих, у яких вивідував потрібну рашистам інформацію під час побутових розмов.

У подальшому зловмисник узагальнював отримані відомості та надиктовував їх у голосових повідомленнях для російської розвідки.

«Звітуючи» окупантам, їхній поплічник детально описував розташування українських захисників з прив’язкою до місцевих орієнтирів. Одержані розвіддані агресор планував використати для підготовки авіаційних та ракетних ударів.

Російського інформатора викрили українські спецслужби та відразу ж затримали. Йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їхньої ідентифікації на місцевості).

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми, він перебуває під вартою.

Також СБУ провела додаткові заходи для убезпечення позицій українських військ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-22 10:21:20