Львівський портал

У Львові продовжують розбирати завали після російської атаки

У Львові вже четвертий день продовжують розбирати завали після ракетно-дронового обстрілу, який здійснили російські окупанти у ніч на 4 вересня. Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

У суботу, 7 вересня, на місцях руйнувань продовжують розбирати завали, роботи продовжаться і в неділю, 8 вересня. Загалом внаслідок російського обстрілу у Львові пошкоджено 188 будинків.

«Сьогодні-завтра завершуємо підготовку актів обстеження всіх пошкоджених будинків», – уточнив Андрій Москаленко.

Зазначимо, що львів’янам, чиї будинки зазнають пошкоджень внаслідок російських обстрілів, місто компенсовує вартість встановлення нових вікон (до 12 тисяч грн за кожне) та вхідних дверей (до 8 тисяч грн). Також можна отримати 15 тисяч грн за затоплення квартири, спричинене гасінням пожежі. Детальніше про механізм оформлення такої компенсації читайте за цим посиланням.

Подати заяву на компенсацію можна у виїзному ЦНАПі, який працюватиме на вул. Стороженка, 1 ще 7-8 вересня.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

Загинули семеро львів’ян, в тому числі й двоє дітей. Поранення отримали 66 людей. Серед убитих – жінка із трьома доньками.

5 вересня у Львові оголосили Днем жалоби. Похорон шістьох убитих львів’ян пройшов 6 вересня, ще одного – 7 вересня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook Андрія Москаленка

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-07 15:14:06