Україна і світ

Жіноча збірна України з баскетболу 3×3 зіграє у відборі на Олімпіаду-2024

Жіноча збірна України з баскетболу 3×3 позмагається у відборі за право виступити на літніх Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

Як повідомила Федерація баскетболу України, про це стало відомо після завершення групового етапу першого кваліфікаційного турніру у Гонконзі.

Збірна України з баскетболу 3×3 зіграє у кваліфікації на Олімпіаду

Наші дівчата були першими запасними серед європейських збірних на останній третій відбірковий турнір в угорському Дебрецені.

Зараз дивляться

Щоб потрапити до списку учасників відбору, українкам необхідно було, щоб на одному з перших двох відборів путівку на Ігри-2024 здобула європейська збірна.

За підсумками групового етапу до плейоф вийшли чотири збірні, які представляють Європу – це Угорщина, Азербайджан, Нідерланди та Польща. У матчах на виліт вони визначать володаря ліцензії на Олімпіаду. Це також автоматично означає, що Україна зіграє у заключному, третьому відбірковому турнірі.

Цей кваліфікаційний турнір відбудеться в угорському Дебрецені 16-19 травня. У ньому візьмуть участь 16 команд, які розіграють три останні ліцензії на Олімпійські ігри у Парижі. Станом на зараз на Ігри-2024 відібралися Франція, Китай та США.

Баскетбол 3х3 дебютував на Олімпійських іграх у Токіо-2020. Україна не була представлена ані в чоловічому, ані у жіночому турнірі.

Фото: Федерація баскетболу України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-14 15:32:20