Україна і світ

Зеленський розповів, чого Україні не вистачає для перемоги у війні

Фото: Офіс президента

Україні не вистачає ППО і щоб уся необхідна для стримування російської агресії зброя надходило вчасно, без затримок.

Про це під час пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський.

– Не вистачає, щоб усе було, як кажуть, in time (вчасно, – Ред.), тоді, коли це дуже потрібно. Перше. Друге, це дуже складно для всіх, безумовно, це без закидів – не вистачає ППО для України, для цивільних людей і для всіх. Для фронту це важливо, але захистити дітей, школи, університети, лікарні просто дуже складно без протиповітряної оборони. Для цього усім важливо сконцентрувати усі свої зусилля, – говорить Зеленський.

Крім того, голова держави сказав, що це потрібно для того, аби не стріляли по Харкову та іншим містам України.

Зараз дивляться

– Там потрібна далекобійна зброя, тому що росіяни стоять на такій відстані, що вони можуть вражати наших людей, а ми не можемо достойно їм відповідати, – зазначив Зеленський.

Санкції проти РФ

Зеленський відзначив важливість ізоляції президента РФ Володимира Путіна, у тому числі санкційну.

– Якщо ми говоримо про політичну ізоляцію, якщо ми говоримо про санкції – ми повинні з вами чітко знати, що дійсно є ізоляція, і за спиною ніхто не підписує будь-які контракти і навіть без підпису не мають з ним ніяких економічних відносин, бо усю цю вигоду він витрачає потім на війну. Це не дуже розумно: допомагати, з одного боку Україні, а з іншого боку – заробляти гроші з цим вбивцею, – наголосив президент України.

Він зауважив, що потрібно застосовувати санкції “проти реального списку винних у цій війні; проти тих, хто застосовує різні інструменти, включаючи енергетичні інструменти проти України, хто зарабляє на цій війні”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-24 21:51:46