Україна і світ

Зеленський планує турне Європою перед конференцією у Мюнхені – що відомо

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський планує турне західноєвропейськими столицями цього тижня у зв’язку з Мюнхенською конференцією з питань безпеки, яка відбудеться 16-18 лютого.

Про це повідомило агентство Bloomberg, посилаючись на джерела, обізнані з цим питанням.

Зазначається, що візити відбудуться з метою пошуку військової підтримки Україні.

Зараз дивляться

За словами співрозмовників, Зеленський, ймовірно, відвідає Париж і Берлін. Втім, поки ці плани ще не підтверджені. Очікується, що він також візьме участь у щорічній конференції в Мюнхені.

Представники французького та німецького урядів відмовилися від коментарів. Офіс Зеленського не коментує графік своїх поїздок з міркувань безпеки.

Підготовка до конференції у Мюнхені

У вечірньому зверненні 12 лютого Зеленський повідомив про проведення наради щодо підготовки міжнародної роботи в лютому. Зокрема, триває підготовка до Мюнхенської безпекової конференції.

— Україна представить своє бачення цього року. І багато в чому вирішального року – тих перспектив, які є в усіх нас, у всіх вільних націй, і які точно не мають бути втрачені. Співпраця має значення, – сказав президент.

Він подякував усім у світі, хто це усвідомлює та допомагає, кожному лідеру та державі, які хочуть чесного миру так само, як і українці.

Минулого тижня німецькі ЗМІ повідомляли про плани Зеленського відвідати Німеччину з візитом. Зокрема, йшлося про те, що український президент візьме участь у Мюнхенській безпековій конференції, яка відбудеться з 16 до 18 лютого.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 10:19:43