Україна і світ

Здатні досягати Москви: в Україні зростає виробництво далекобійних БпЛА

Фото: Факти ICTV

Лише одна з 10 українських компаній, які виробляють безпілотні літальні апарати, що можуть долітати до російських Москви та Санкт-Петербурга, є державною.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю іноземним журналістам.

Виробництво БпЛА в Україні

Михайло Федоров зазначив, що переважна більшість виробників безпілотників в Україні є приватними.

Зараз дивляться

– Збільшується категорія дронів-камікадзе з дальністю польоту 300, 500, 700 та 1 тис. км. Два роки тому цієї категорії не існувало взагалі, – розповів очільник Мінцифри.

За його словами, в Україні планують у 2024 році виготовити тисячі далекобійних дронів. Водночас збільшуються обсяги виробництва таких безпілотників.

Федоров звернув увагу, що нещодавня серія атак по російських нафтових об’єктах відображає зусилля України в сприянні виробництву далекобійних дронів. Торік у рамках ініціативи Brave1 виділили $2,5 млн на військові техностартапи.

Міністр наголосив, що погоджується з оцінкою начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про те, що Київ досяг певного паритету з Москвою у виробництві БпЛА далекого радіусу дії.

Джерело: US News & World Report

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-12 17:09:12