Суспільне мовлення

З собакою та дроном: на Львівщині впродовж ночі шукали у лісі заблукалу дитину

На Золочівщині впродовж ночі шукали у лісовому масиві дитину, яка заблукала. Під ранок дівчинку знайшли. До її пошуку залучили також собаку ДСНС і дрон.

Про те, як тривали пошуки дитини розповіли у ГУ ДСНС Львівщини 21 вересня.

Випадок трапився у селі Боратин. Про те, що у лісі заблукала 11-річна дівчинка, рятувальникам повідомили 20 вересня о 02:54 .

До пошуків дитини залучили собаку Джина. Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

“19 вересня близько 18:00 дівчинка вийшла з дому. Згодом, дитина зателефонувала батькам, що заблукала в лісі, що знаходиться поблизу їх села. Після цього телефонний зв’язок з дитиною обірвався. Стурбовані батьки намагались спочатку, самостійно розшукати доньку, але коли зрозуміли що їхня спроба марна, звернулись про допомогу до екстрених служб”, — розповіли у пресслужбі рятувальників.

Зона пошуків була розбита на квадрати, які обстежували пошуково-рятувальні групи. В одній з груп працювала пошукова собака Джин. Також, для пошуків використали безпілотник. Дитину шукали працівники поліції, лісового господарства, рятувальники та місцеві мешканці.

З собакою та дроном: рятувальники Львівщини всю ніч шукали у лісі заблукалу дитину

Рятувальники використовували дрон для пошуку дитини. Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

“Під ранок, дитина, змогла знову вийти на зв’язок. Це допомогло зорієнтувати фахівців в якому квадраті шукати. Телефон дитини був майже розряджений. Тож, найближча пошукова група була направлена до орієнтовного місця знаходження дівчинки”, — розповіли рятувальники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Використовуючи звукові та світлові сигнали спецавтомобіля рятувальників, дитину вдалося знайти. Медичної допомоги дівчинка не потребувала.


Джерело: Суспільне мовлення України