Україна і світ

Єврокомісія рекомендувала схвалити план реформ

Фото: Офіс президента

Європейська комісія рекомендувала Раді ЄС схвалити стратегію реформ та інвестицій України, що дозволить почати фінансування Ukraine Facility. Загальна сума становитиме до €50 млрд на чотири роки.

Про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн. За її словами, цей план пропонує міцну основу для більш сучасної та процвітаючої України на шляху до ЄС.

План реформ України

На думку Урсули фон дер Ляйєн, саме ухвалення плану України Європейською комісією є великим кроком вперед, тому що відкриває шлях до регулярних виплат з пакета допомоги в €50 млрд.

Зараз дивляться

skrin

Водночас редактор Радіо Свобода в Європі Рікард Йозвяк заявив що посли Європейського союзу вперше серйозно обговорили пропозиції Єврокомісії про використання прибутків від заморожених російських активів.

Хоча, припускає Рікард Йозвяк, ймовірно, це рішення публічно не отримає “зеленого світла” до саміту Європейського Союзу, запланованого на 17 квітня.

Фонд Ukraine Facility передбачає стабільне фінансування в розмірі до €50 млрд у вигляді грантів і кредитів для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України на період з 2024 до 2027 років.

Україна представила план реформ Європейській комісії 20 березня. У ньому зазначено бачення сталого зростання, засноване на ретельно обраних пріоритетах реформ та інвестицій на наступні чотири роки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-15 22:01:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин