Україна і світ

Які вправи найкращі для серця: тренер назвав пять ефективних кардіотренувань

Британський тренер Метт Робертс назвав п’ять найкращих занять для роботи серця, які допоможуть знизити артеріальний тиск та уникнути серцевого нападу чи інсульту.

Рух – це здоров’я

Фізична активність є важливою умовою захисту проти серцево-судинних захворювань та інших хвороб.

Ходьба – це найпростіша, але вкрай ефективна аеробна вправа. Однак для здоров’я серця важливо підтримувати певний темп.

Зараз дивляться

Вам потрібно ходити досить швидко, щоб серце працювало на повну, але при цьому ви ще могли б розмовляти. Ходіть принаймні тричі на тиждень по 40 хв.

Біг допомагає зробити серце сильним і стійким. Бігайте двічі на тиждень на короткі дистанції, поступово збільшуючи швидкість.

Плавання – низькотравматичний вид спорту, який добре зміцнює серцево-судинну систему. Прагніть плавати щодня по 30-40 хв.

Веслування – чудовий спосіб підвищити витривалість серця. Займайтеся на тренажері двічі на тиждень, виконуючи інтервальні тренування.

Великій теніс також допоможе підтримувати серцевий м’яз у відмінній формі. Крім того, ця гра розвиває лідерські якості та допомагає в повсякденному житті. Обирайте сильного партнера, з яким тренування будуть ще ефективнішими.

Метт Робертс зазначає, що для максимальної користі для серця важливо комбінувати різні види аеробних тренувань і поступово підвищувати рівень інтенсивності.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-16 15:00:11