Україна і світ

Яке свято 7 вересня та чим сьогодні не можна хвалитися


У суботу, 7 вересня, відзначається День воєнної розвідки України, День кіберспорту в Україні, Міжнародний день поліцейського співробітництва, Всесвітній день польової епідеміології, Всесвітній день поширення інформації про м’язову дистрофію Дюшена, Міжнародний день бекону та Міжнародний день стерв’ятника.

На цю дату також припадає День міста Суми. Православна церква сьогодні вшановує пам’ять священномученика Созонта.

Яке сьогодні свято – 7 вересня 2024 року

7 вересня у церковному календарі – день пам’яті священномученика Созонта. Він жив у Малій Азії і був пастухом. Одного разу уві сні святому явився Ісус Христос і закликав його до мученицької смерті. Після цього Созонт вирушив до міста Помпеополь, де розбив золотого ідола в язичницькому храмі та роздав золото бідним.

Зараз дивляться

Побачивши це, язичники почали переслідувати християн. Щоб врятувати невинних, Созонт зізнався у своєму вчинку. Святого пообіцяли відпустити за умови, якщо він поклониться ідолу, однак Созонт лише розсміявся з такої пропозиції. Після жорстоких тортур святого спалили живцем у 304 році.

Який сьогодні, 7 вересня 2024, день в Україні

В Україні сьогодні відзначається День воєнної розвідки України. Свято встановлено указом президента від 7 вересня 2022 року. Воно вшановує внесок воєнної розвідки у захист національних інтересів та зміцнення обороноздатності держави.

Також на 7 вересня припадає День кіберспорту в Україні. Саме цього дня 2020 року кіберспорт отримав статус офіційного виду спорту в нашій державі.

Хто святкує день ангела 7 вересня

Іменини сьогодні відзначають власники таких імен: Андрій, Василь, Григорій, Євген, Іван, Лев, Лука, Макар, Михайло, Микола, Олександр, Петро і Степан.

Що не можна робити 7 вересня 2024 року

Сьогодні заборонено брати і давати гроші в борг, тому що вони несуть у собі негативну енергетику. Не варто хвалитися достатком, щастям і здоров’ям, інакше всього можна позбутися.

Церква також не схвалює сварок, лихослів’я, пліток, наклепу, жадібності. Не можна відмовляти тим, хто просить про допомогу.

Що можна робити сьогодні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наші предки цього дня зазвичай прибирали в будинку, готували смачні страви та запрошували гостей. Особливу увагу приділями стравам з цибулі. Існувало повір’я, що потрібно з’їсти що-небудь з цибулею, щоб залишатися щасливим і здоровим протягом всього року.

Народні прикмети на 7 вересня 2024

  • Журавлі летять повільно та високо – осінь буде дощовою.
  • На небі мало хмар – до вітряної і холодної зими.
  • Довгі пір’їни цибулин – осінь буде затяжною.
  • На цибулі багато лушпиння – до морозної зими.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-07 05:34:54