Україна і світ

Дмитро Кліменков: Інвестиції Данії в нашу оборонну промисловість — ключ до зміцнення безпеки України

У Києві відбулася важлива зустріч заступника Міністра оборони України Дмитра Кліменкова з міністром оборони Данії Троельсом Лундом Поульсеном та керуючою директоркою департаменту з питань миру, безпеки і оборони Європейської служби зовнішньої діяльності Бенедіктою Фон Зехерр-Тосс.

Про це повідомило МОУ.

На зустрічі обговорювалися нові можливості розвитку української оборонної індустрії та подальші кроки для зміцнення обороноздатності України в умовах повномасштабної війни.

«Україна щиро вдячна Данії за непохитну підтримку у надзвичайно важкий для нашої країни час. Інвестиції, які Данія спрямовує на розвиток української оборонної промисловості та модернізацію військових спроможностей, мають для нас величезне значення», — підкреслив Дмитро Кліменков.

Данія стала першою країною, яка інвестувала в українську оборонну промисловість, започаткувавши унікальну форму співпраці, відому як «Данська модель».

Ця модель передбачає пряме фінансування виробництва української військової техніки на суму понад 50 млн євро.

Україна вже отримала перші зразки артилерії, випуск яких профінансувала Данія. Такий підхід дозволяє Україні посилювати свої оборонні можливості та розвивати власні виробничі потужності, навіть в умовах війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Зустріч вкотре підтвердила важливість міжнародної співпраці та солідарності у протидії російській агресії. Сторони висловили готовність продовжувати спільні зусилля для підвищення обороноздатності України», — зазначили в Міноборони.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-16 14:41:07