Україна і світ

Латвія передасть Україні британські гусеничні бронемашини CVR(T)

Фото: Генштаб ЗСУ

Латвія передасть Україні бойові розвідувальні гусеничні бронемашини CVR(T), закуплені раніше у Великої Британії. 

Про це інформує Delfi.

Латвія передасть ЗСУ британські бронемашини

З міркувань оперативної безпеки Міноборони Латвії не розголошує конкретну кількість машин, які будуть споряджені в Україну. 

Раніше очільник оборонного відомства Латвії Андріс Спрудс заявив, що закупівля нових бойових машин піхоти, які замінять CVR(T), перебуває на завершальному етапі.  

Зазначається, що ці машини необхідні Латвії для переозброєння армії та участі в тактичних операціях. 

Підписаний у 2014 році з Великою Британією контракт передбачав загалом 123 бронемашини CVR(T), з яких 116 модернізовано, а сім без капітального ремонту – для навчання механіків. Перші машини були поставлені восени 2015 року. 

У 2019 році був підписаний ще один контракт з Великою Британією на закупівлю додаткової техніки. 

Раніше у Міноборони повідомляли, що Латвія надаватиме військову підтримку Україні в розмірі 0,25% ВВП щороку щонайменше до 2026 року. До цього часу Латвія передала Україні широкий спектр озброєнь і техніки, включно з закупленими в Австрії гелікоптерами та самохідними гаубицями.

Додамо, що раніше повідомлялося, що Латвія передасть новий пакет військової допомоги Україні, який міститиме бронетранспортери, безпілотні літальні апарати та навчання для солдатів.

Латвія виділила третій пакет військової підтримки України у 2024 році. За словами прем’єр-міністра Латвії, до нього увійде військова техніка та постачання, включно з бронетехнікою і безпілотниками.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Delfi

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-16 13:05:56