Україна і світ

Італія передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T

Найближчим часом Італія спорядить до України другу батарею протиповітряної оборони SAMP-T для захисту цивільного населення від російських ударів.  

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

Італія передасть Україні батарею ППО SAMP-T

– Ми надали Києву беззастережну допомогу, військову, цивільну, фінансову, зараз ми збираємося відправити другу батарею SAMP-T для захисту українського населення, – сказав очільник МЗС Італії. 

Також він додав, що Україна ніколи не просила більше, ніж Італія вже надає. За його словами, Італія не має британської та американської зброї. 

Водночас міністр висловив сподівання, що до кінця цього року вдасться організувати серйозну мирну конференцію щодо України.

Італія не дозволяє бити по РФ своєю зброєю

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Італія надає Україні озброєння лише з метою оборони своїх територій та не дає дозволу використовувати проти об’єктів, розташованих у Росії.

— Ми не воюємо з Москвою. Кожна країна вирішує собі. Ми відправили переважно оборонне озброєння, зараз ми збираємося відправити нову батарею SAMP-T, яка є оборонною і не може використовуватися на території Росії, – наголосив очільник МЗС.

А також додав, що це була одна з умов для передання військового пакету в Україну ще з початку повномасштабного вторгнення РФ і з того часу Рим не змінював своєї позиції.

Фото: Міністерство оборони Франції

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: МЗС Італії 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-16 14:44:55