Україна і світ

Яке сьогодні свято – 29 лютого 2024 року: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 29 лютого, прощаємося із зимою і вже завтра зустрічатимем весну. Православні віряни у цей день раз на чотири роки вшановують преподобного Касіяна.

Факти ICTV дізналися, про легенду, що повʼязана із цим святим, а також зʼясували чи припадають на цю рідкісну дату ще якісь свята, хто цього дня святкує іменини та на які прикмети слід звернути увагу.

Яке сьогодні свято – 29 лютого 2024 року

Цього дня православна церква згадує преподобного Іоанна Касіяна, якого шанує за його твори. В історії він залишив згадку про себе як християнський богослов та один з отців-пустельників. Його роботи зачіпали та розкривали такі теми, як сенс життя, духовне міркування, ступені зречення від світу, бажання плоті й духу, вісім гріхів, лиха праведників та молитви.

Зараз дивляться

З іменем Касіяна повʼязане ще й народне повірʼя, яке пояснює, чому його вшановують лише раз на чотири роки. За легендою, Господь покликав до себе двох святих – Миколая та Касіяна. Касіян вдягнувся якнайкраще і вчасно прибув на зустріч. Миколай забарився й пришов весь брудний, бо дорогою допомагав людям – витягував воза з болота, вгамовував шторм, розносив подарунки дітям тощо. Тож Бог постановив, щоби Касіяна згадували рідко, а Миколая часто. Проте памʼятаймо, що це просто легенда.

Який сьогодні, 29 лютого 2024, день в Україні

Наприкінці зими у світі відзначається Міжнародний день поширення інформації про повторювані травми. Він має нагадати про дотримання правил безпеки на робочому місці та підвищити обізнаність про повторні травми, відомі як розлади опорно-рухового апарату.

На сьогодні припадає і День цифрового навчання, що відзначають в останній четвер лютого.

Так співпало, що саме у рідкісну дату проводять і Всесвітній день рідкісних захворювань. Медична спільнота звертає увагу суспільства на розуміння людей з такими діагнозами, те, як хвороби впливають на пацієнтів та їхнє невідʼємне право на повноцінне життя і підтримку. У 2016 році обличчям цього дня стала українська дівчина зі спінальною м’язовою атрофією.

Хто святкує день ангела 29 лютого

Сьогодні не забудьте привітати хлопчиків та чоловіків з іменами Арсеній, Василь, Нестор, Микола та Симон. Також скажіть приємні слова знайомим Кірам та Маринам.

Що не можна робити 29 лютого 2024 року

Існує чимало забобонів, повʼязаних із днем, що вигулькує в календарі лише раз на чотири роки. Цю дату вважали несприятливою  та невдалою практично для всього. Навіть намагалися не виходити з хати, щоби не втрапити у халепу.

Натомість астрологи не вбачають у ньому особливих небезпек, хіба радять не нервувати, не напружувати зір та не стригтися, бо це може притягнути депресивні думки.

Що можна робити сьогодні

Якщо ви відкладали втілення грандіозних планів, не відкладайте. почніть їхню реалізацію просто зараз. Цей день сприяє активним діям, визначенню мети та професії, кар’єрному зростанню та зміні місця роботи.

Сьогодні добре постити й голодувати, спілкуватися з рідними та друзями. Командна робота сприятиме й в бізнесі.

Народні прикмети на 29 лютого 2024

  • Туман або сніг обіцяють добрий врожай.
  • Почуєте тріск гілок – чекайте на морози.
  • Хмари стоять високо в небі, значить весна буде сонячною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-29 05:34:06