Україна і світ

Яке сьогодні свято – 21 квітня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 21 квітня, світ приділяє увагу рослинам та творчості, а православні віряни згадують священномученика Януарія у пʼятий тиждень Великого посту.

Факти ICTV дізналися більше про свята, іменинників, прикмети та заборони, повʼязані із цим днем.

Яке сьогодні свято – 21 квітня 2024 року

Згідно з новим церковним календарем на цю дату припадає вшанування Януарія Беневентського, також відомого як святий Януарій. Він був єпископом за правління імператора Діоклетіана та підтримував християн, що піддали гонінням за їхню віру. Потім і сам потрапив до вʼязниці.

Зараз дивляться

За відмову зректися Христа єпископа кинули в розжарену піч, але, за легендою, вугілля стало квітами, і стратити святого не вийшло. Тоді його побили залізними прутами, відтак кинули диким звірям, але ті його не торкнулися їх. Тоді Януарію відсікли голову.

Який сьогодні, 21 квітня 2024, день в Україні

Щороку цього дня відзначається Всесвітній день творчості та інновацій. Його мета – донести інформацію про вплив творчості та інновацій на всі аспекти розвитку людства. Саме творчі особистості, чиї сміливі ідеї роблять наше життя кращим, рухають цей світ вперед своїми розробками та ініціативами.

Також сьогодні відзначають Міжнародний день коноплі. Ця рослина має великий потенціал як джерело їжі, клітковини та ліків.

Ще одна цікава та важлива подія 21 квітня – Міжнародний день кроншнепа або ж кульона тонкодзьобого. Цьому рідкісному птаху загрожує вимирання. Він значиться у Червоній книзі України.

Хто святкує день ангела 21 квітня

Не забудьте привітати іменинників, яких звати Олександр, Олексій, Денис, Іван, Максим, Микола, Теодор, Федір, Яків та Ян.

Що не можна робити 21 квітня 2024 року

Наші пращури вірили, що цього дня всю хатню роботу має виконувати домовик, тому самі відпочивали. Також заборонялося купувати худобу та рибалити.

Астрологи не радять починати щось сьогодні або закінчувати. Не заводьте нових знайомств та не вносьте коректив у бізнес чи іншу професійну діяльність.

Що можна робити сьогодні

Цього дня прийняти сіяти овес, якщо погода сприяє, а також збирають цілющі трави. Їх треба покласти під подушку, а потім спалити, щоби позбутися нічних кошмарів та болю в суглобах.

Місячний календар визначає цю дату як сприятливу для омолоджувальних та інших косметологічних процедур. Бажано навідати й перукаря, бо зроблена сьогодні стрижка, крім гарного зовнішнього вигляду, принесе щастя й користь.

Народні прикмети на 21 квітня 2024

  • Жаби гучно кумкають – час сіяти овес.
  • Ранковий соловʼїний спів віщує покращення погоди.
  • Туман над землею – рік буде неврожайним.
  • Яскраве сонце до скорої спеки.
  • Червоний місяць обіцяє літо з грозами.
  • Груші та яблуні у цвіту – сійте горох з квасолею.
  • Дощ віщує гарний врожай зернових культур.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-21 05:34:42