Україна і світ

Як зробити скрін на Windows 10: інструкція

Не всі знають, як правильно робити скріншоти. Хоча ця функція – доволі важлива та помічна. Особливо для студентів або тих, хто цілими днями працює за комп’ютером. Як зробити скрін на Windows 10 – читайте в матеріалі.

Як зробити скрін на Windows 10: найпростіший спосіб

Для нього потрібно просто натиснути на комп’ютері на кнопку Print Screen. Якщо ви хочете зробити скріншот на ноутбуці, необхідно натиснути одночасно комбінацію клавіш Fn та Print Screen. Цей спосіб дозволить вам зробити скріншот всього екрана.

Назва клавіші може відрізнятися. Це залежить від виробника клавіатури. Вона може бути підписана як PrtScr, PrntScrn, PrtSc, або PrtScn, але незалежно клавішами F12 та Scroll Lock.

Після цього скріншот збережеться у буфері обміну і ви зможете вставити його в будь-який редактор, чат або електронну пошту за допомогою комбінації клавіш Ctrl + V.

Зараз дивляться

Як зберегти скріншот в окремому файлі на  Windows 10: проста інструкція

Для збереження скріншота в окремому файлі, скористуйтеся наступними кроками:

  1. Зайдіть у стандартну програму Paint. Після цього натисніть кнопки Пуск – Стандартні.
  2. Натисніть Paint або введіть у поле пошуку Paint. Після того, як запуститься редактор зображень Paint, натисніть одночасно кнопки Ctrl + V.
  3. Таким чином ви швидко вставите скріншот у поле редагування.
  4. Натисніть кнопки Ctrl та S. Далі на екрані з’явиться вікно для збереження файлу. Напишіть ім’я файлу, виберіть формат зображення та місце, де хочете його зберегти, потім натисніть кнопку Зберегти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 18:50:12