Україна і світ

Як зняти педалі з велосипеда: покрокова інструкція

Велосипед – актуальний і доступний вид транспорту, який має безліч своїх плюсів. Серед них – простота в обслуговуванні, якщо порівнювати з авто чи іншим транспортом.

Однак це не означає, що без інструментів не обійтися, якщо потрібно щось виправити. Наприклад, багато хто може не знати, як правильно міняти педалі на велосипеді – саме час розібратися в цьому питанні.

Як зняти педалі з велосипеда

Щоб зняти деталі, нам знадобляться ключ на 15 або шестигранники – зазвичай для цього підходить розміри 6, 8 або 10.

Зараз дивляться

Далі, потрібно врахувати, що педалі мають свої особливості – не поспішайте крутити проти годинникової стрілки завчасно. Врахуйте, що права педаль має праве різьблення і відкручується проти годинникової стрілки, а ось ліва має ліве різьблення, і її потрібно відкручувати за годинниковою стрілкою.

Щоб зняти й встановити педалі на велосипеді, рекомендується повернути шатуни в горизонтальне положення, щоб права педаль була на рівні 3 годин, а ліва – на 9 годинах.

Далі – крутіть ключем у вказаний бік, щоб відкрутити.

Встановлення відбувається аналогічно демонтажу, і рекомендується змастити різьблення, щоб наступного разу не докладати сильних зусиль і не зірвати різьблення.

І якщо з велосипедом все відносно просто, то з автомобілем не все так легко, як може здатися, навіть якщо це стосується мийки. Як правильно мити авто – читайте на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 15:40:51