Україна і світ

Як заморозити баклажани: правила та способи

Баклажани – це не лише смачний, але й корисний овоч, який хочеться зберегти на зиму. Якщо ви досі не пробували заморожувати їх, саме час дізнатися, як заморозити баклажани правильно, легко та просто.

Заморожені баклажани можна додавати в супи, рагу, готувати з ними різноманітні страви на сковороді чи в духовці. Пам’ятаймо, що після розморожування баклажани стають м’якшими, тому для смаження їх краще використовувати без попередньої розморозки.

Як заморозити баклажани на зиму

  • Для заморожування обираємо молоді та стиглі баклажани без пошкоджень. Найкраще підходять баклажани з глянцевою шкіркою і пружною м’якоттю. Плоди миємо та обсушуємо. Потім зрізаємо кінчики.
  • Далі нарізаємо баклажани на скибочки чи кубики, залежно від того, як ви плануєте їх використовувати взимку.
  • Баклажани можна заморожувати як зі шкіркою, так і без неї. Якщо плануєте використовувати баклажани в стравах, де важлива ніжна текстура, шкірку краще зняти.

Зверніть увагу, що баклажани мають властивість трохи гірчити, особливо зрілі плоди. Щоб позбутися цієї гіркоти, нарізані шматочки можна посолити і залишити на 20-30 хвилин. Після цього промийте їх водою та обсушити.

Як правильно заморозити баклажани на зиму: способи

Сирі баклажани. Після підготовки, сирі баклажани можна одразу заморожувати. Для цього викладаємо їх на піднос в один шар і поміщаємо у морозилку на 2-3 години. Потім перекладаємо в пакети чи контейнери. Такий метод дозволяє зберегти текстуру овочів і запобігає злипання шматочків.

Зараз дивляться

Бланшовані баклажани. Щоб вони зберегли свій колір і смак після розморожування, їх можна бланшувати. Для цього опускаємо нарізані баклажани у киплячу воду на 3 хвилини, а потім одразу перекладаємо в холодну воду з льодом. Після охолодження баклажани обсушуємо і заморожуємо, як вказано вище.

Запечені баклажани. Розрізаємо баклажани навпіл, злегка змащуємо олією і запакаємо у духовці за 180 °C до м’якості. Після охолодження перекладаємо у зручну тару та заморожуємо.

Отже, як правильно заморозити баклажани ми вже знаємо. Обираймо спосіб, який більше до вподоби та розпочинаємо приготування. Усім смачної та теплої зими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 15:51:06