Україна і світ

Як замінити оцет лимонною кислотою: варіанти та пропорції

Ми знаємо, як замінити оцет лимонною кислотою. Цей прості лайфхаки допоможуть і ви будете приємно здивовані результатом.

Як замінити оцет лимонною кислотою в консервації

Лимонна кислота – справжній скарб на кухні, особливо для тих, хто полюбляє займатися консервацією. Вона не тільки може замінити оцет, але й надає заготівлі оригінальний приємний смак і аромат.

До того ж лимонна кислота допомагає зберігати продукти тривалий час, що ідеально підходить для зимових запасів.

Зараз дивляться

Лимонна кислота стане у пригоді, коли потрібно консервувати огірки, помідори, кабачки, або навіть варення, джеми та компоти з фруктів і ягід. Вона допомагає не тільки зберегти, але й підсилити смак, а також зберегти яскравий колір овочів та фруктів.

Як замінити оцет лимонною кислотою: пропорції на літрові банки

  • Для консервованих у літрових банках огірків господині використовують 1/2 та 1/4 ч. л. лимонної кислоти. Це залежить від ваших смакових уподобань.
  • Для помідорів достатньо буде 1/4 ч. л. лимонної кислоти.
  • В овочеве асорті господині кладуть від близько 1/3 ч. л. лимонної кислоти чи до смаку. Це залежить від підібраних овочів та власного смаку господині.

Як перевести оцет у лимонну кислоту: співвідношення

  • За загальним правилом, 10 мл оцту 9% можна замінити 1 г лимонної кислоти.
  • 1 ч. л. лимонної кислоти на 14 ст. л. води – це замінник 9% оцту.
  • 1 ст. л. лимонної кислоти на 2 ст. л. води – це замінник 70% оцтової есенції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 19:42:10