Україна і світ

Як замаринувати опеньки на зиму: смачний рецепт

Осінь – це час, коли ліс дарує нам безліч смачних грибів, серед яких особливо виділяються опеньки. Вони не тільки смачні, але й мають приємний аромат, який чудово зберігається після маринування.

Якщо ви хочете насолоджуватися смаком грибів у будь-яку пору року, ми розкажемо як замаринувати опеньки на зиму за перевіреним часом рецептом.

Як замаринувати опеньки на зиму: рецепт

Якщо хочете, щоб гриби зберігалися довше, можна додати в кожну банку ще по столову ложку оцту на літрову банку.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • опеньки (вже почищені і проварені близько 30 хвилин) – 1 кг
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • горошини чорного перцю – 5-6 шт.
  • часник – 3-4 зубки
  • кріп – гілочки (за бажанням)
  • листя смородини та корінь хріну – за бажанням

Мариновані опеньки на зиму: рецепт покроково:

  1. Для маринаду каструлю вливаємо 1 л води. Додаємо сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варіть 7 хвилин. Додаємо оцет в самому кінці, коли будемо знімати маринад з вогню.
  2. На дно попередньо простерилізованих банок кладемо по декілька почищених зубків часнику, трохи кропу та, якщо бажаєте, листя смородини і шматочки почищеного хріну. Ці інгредієнти додадуть маринованим опенькам приємного аромату та смаку.
  3. Викладаємо у стерилізовані банки підготовлені опеньки, заповнюючи банки майже до верху, але залишаємо трохи місця для маринаду.
  4. Гриби заливаємо гарячим маринадом так, щоб вони повністю були покриті.
  5. Ставимо банки у каструлю дно якої застелене тканиною та накриваємо їх кришками. Вливаємо теплу воду. Стерилізуємо після закипання води 20-25 хвилин.
  6. Після стерилізації банки потрібно обережно дістаємо та закатуємо. Перевертаємо їх догори дном і залишаємо на добу. Коли вони повністю охолонуть, зберігайте їх у прохолодному темному місці. Така заготовка може зберігатися до одного року.

Мариновані опеньки на зиму не складно. Взимку ви можете подати їх як самостійну закуску, додавати до салатів та використовувати як інгредієнт для приготування перших та других страв.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 18:22:08