Львівський портал

Як тепер виглядає будинок на Хоткевича у Львові, куди влучили уламки російської ракети

У житловому будинку на вул. Хоткевича, 56, який найбільше постраждав від ракетного обстрілу 29 грудня 2023 року, відремонтували дах, вікна і монтують ліфти. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними відомства, вже вдалося відновити дах, змонтувати один ліфт, замінити пошкоджені вікна у місцях загального користування завдяки благодійній організації, та надано фінансову допомогу мешканцям на відновлення вікон і дверей у їхніх квартирах.

«Внаслідок ракетного обстрілу 29 грудня 2023 р, у будинку на вул. Хоткевича, 56 уламками ракети було пошкоджено зовнішні стінові панелі, парапети та покриття даху, вибито майже 80% вікон (231 з 294 всього), пошкоджено 63 вхідних дверей у квартири. Значних пошкоджень зазнали міжкімнатні перегородки та стіни деяких квартир. Також зазнала зміщення ліфтова шахта та відбувався обрив канатів, через що ліфти 1 і 2 під’їздів стали непридатними до експлуатації», – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Із міського бюджету було виділено 4,3 млн грн на відновлення пошкоджених ліфтів 1 та 2 під’їздів. Станом на сьогодні підрядник виконав будівельні роботи в машинних приміщеннях та шахтах ліфтів. Змонтовано ліфт 1-го під’їзду та проводиться демонтаж ліфта 2-го під’їзду. Завершити роботи заплановано до 1 липня 2024 р.

Також місто виділило 4,6 млн грн на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення із аварійного стану покрівлі та стін в межах сходової клітки і в окремих квартирах.

«Станом на сьогодні підрядник відремонтував покрівлю будинку та проводить покриття металом парапетів. Одночасно проводяться аварійно-відновлювальні роботи з укріплення стін сходової клітки та  квартири №4. Паралельно ведуться роботи із відновлення оздоблення стін сходової клітки. Завершити усі роботи заплановано до 1 серпня 2024р», – йдеться у повідомленні.

До заміни пошкоджених вікон місць загального користування та лоджій залучено благодійну організацію GLOBAL EMPOWERMENT MISSION. Завдяки їй замінено 1108 конструкцій.

Нагадаємо, вдосвіта 29 грудня Росія випустила по Львівщині 15 ракет, ППО збила 10 із них. Влучання були в житловий квартал у Львові та в об’єкт інфраструктури у Дрогобицькому районі.

Внаслідок удару у Львові загинув 44-річний чоловік. Ним виявився баскетболіст Віктор Кобзистий. Окрім того поранень зазнало ще 30 осіб. Того дня в Сихівському районі міста зазнали пошкоджень 30 багатоповерхових житлових будинків, в основному на вул. Хоткевича, Чукаріна.

Крім ракет, рашисти випустили по Львівській області 14 «Шахедів», ППО зуміла знищити 8 із них. Ворожі дрони влучили у підприємство у Львові, тут зруйнована частина адмінбудівлі та виробничих цехів. Загиблих чи поранених немає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-24 15:07:05