Україна і світ

Як позбутися зморшок у домашніх умовах – поради експерта зі шкіри

Експерт зі шкіри Росс Перрі в коментарі популярному британському онлайн-виданню дав кілька цінних порад, як ефективно і безпечно позбутися зморшок на обличчі.

– У міру того, як ми старіємо і втрачаємо колаген у шкірі, мімічні зморшки стають глибшими, більш помітними і можуть залишатися видимими назавжди, – зазначив експерт.

Причини ранніх зморшок

За словами Перрі, зморшки на лобі, на жаль, можуть бути генетичними, але рівною мірою вони також можуть бути спричинені способом життя.

Зараз дивляться

Стрес, погане харчування, нестача сну, алкоголь, цигарки і пошкодження від ультрафіолету – все це, за словами лікаря, призводить до появи зморшок. І щойно шкоди завдано, її дуже важко повернути назад.

Профілактика зморшок

Експерт зазначає, що дуже важливо дбати про шкіру вже з 20 років: використовувати SPF-захист цілий рік, їсти здорову збалансовану їжу, яка складається зі свіжих фруктів, овочів, вітамінів і мінералів, що допоможуть забезпечити шкіру готовим запасом антиоксидантів.

Антиоксиданти допомагають шкірі відновлюватися і підтримувати себе, видаляючи шкідливі атоми, відомі як вільні радикали. Взимку переконайтеся, що ви використовуєте хороший густий зволожувальний крем з SPF-захистом.

Змінюйте міміку

Щоб зморшки від насупленого обличчя не ставали більш помітними, постарайтеся знайти способи зберігати верхні м’язи обличчя більш розслабленими. Тобто, якщо ви постійно хмуритеся, прагніть позбутися цієї звички.

Якщо ви часто жмуритеся, можливо, настав час відвідати офтальмолога і придивитися до контактних лінз або окулярів, додав Перрі.

Неінвазивне лікування

За словами експерта, ефективним варіантом зменшення зморшок може бути неінвазивне лікування, зване мікродермабразією, під час якого з верхнього шару шкіри зчищають омертвілі клітини.

Масаж обличчя

Перрі також запропонував подушечками пальців обережно масажувати обличчя, щоб зменшити появу зморшок. Робити це слід з використанням антивікової сироватки з вітаміном С.

За словами експерта, це допоможе трохи зменшити глибокі зморшки та розгладити дрібні.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 12:25:02