Україна і світ

Як антиоксидантні добавки впливають на процеси старіння – дослідження

У нещодавньому дослідженні група вчених Японії виявила, що приймання різноманітних антиоксидантних добавок може покращувати стан здоров’я навіть попри руйнівні процеси старіння. Стаття на цю тему була опублікована в спеціальному випуску International Journal of Molecular Sciences .

Антиоксиданти і процеси старіння

З віком зменшується стійкість організму до захворювань, сила м’язів, сповільнюються обмінні процеси та знижуються когнітивні функції.

Окислювальний стрес, що виникає внаслідок дії вільних радикалів, є одним із основних механізмів, відповідальних за погіршення стану здоров’я.

Зараз дивляться

Крім того, втрата пам’яті пов’язана з декількома виснажливими захворюваннями, як-от хвороба Альцгеймера та саркопенія, які вражають людей похилого віку.

Результати дослідження

Науковці вирішити з’ясувати, чи можуть добавки з антиоксидантами нейтралізувати цей стрес та запобігти негативним наслідкам.

З цією метою протягом року вони годували літніх мишей вітамінною сумішшю з високим вмістом антиоксидантів та спостерігали за станом тварин.

Дослідження показало покращення короткотермінової пам’яті та сили м’язів. Тож результати свідчать про високий потенціал та ефективність харчових добавок з антиоксидантами для розробки персоніфікованих комплексів для літніх людей.

Джерело: Neuroscience News

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-03 17:42:06