Україна і світ

Хто зі званням Герой України отримає власне житло – що відомо

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський оголосив, що всі, хто після повномасштабної війни отримав звання Героя України, отримають власне житло.

Про це він сказав після зустрічі з сім’ями військових, наголосивши, що держава повинна дбати про всіх, хто її боронить та забезпечити їхні потреби.

Житло для Героїв України

Він підкреслив, що йдеться не лише про належне оснащення та озброєння, а й про соцзахист, зокрема.

Зараз дивляться

— За цією ініціативою, всі, хто від початку війни отримав звання Героя України, отримують власне житло. Усі, хто, боронячи державу, став кавалером ордену Золота Зірка. Всі без винятку, — сказав президент.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну таке звання отримали щонайменше 360 людей. 210 із них нагороджені посмертно.

Зеленський наголосив, що держава подбає про кожного: хто з нами і хто віддав своє життя за країну.

— Вважаю, з боку держави це аж ніяк не подвиг. Це норма. Це те, як має бути. І це те, як буде. І це те найменше, що ми можемо зробити для всіх, хто героїчно захищав і захищає Батьківщину. За їхню мужність, відвагу, самопожертву, за все те, що вони зробили, — наголосив Зеленський.

Глава держави вручив сертифікати на отримання квартир військовослужбовцям Сил оборони, яким присвоєно звання Героя України, і родинам загиблих героїв.

5 грудня сертифікати отримали 12 військових та 9 родин полеглих захисників. Такі сертифікати вручатимуть й у майбутньому.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Нагадаємо, звання Героя України присвоюється наказом президента України за здійснення визначного геройського вчинку або визначних трудових досягнень.

Факти ICTV розповідали, що дає цей статус, які пільги передбачені для Героїв України та їхніх сімей та в яких випадках можуть позбавити почесного звання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 20:07:49