Україна і світ

Хто такий Миколаївський Ваньок: що відомо

Фото: Факти ICTV

Багато українців черпають інформацію про загрози від ракет і дронів не лише з офіційних ресурсів, а й Telegram-каналів на кшталт Миколаївський Ваньок. Існує багато припущень про те, хто веде цей ресурс.

Хто є автором Telegram-канала Миколаївський Ваньок та чи відомо, хто постійно інформує про повітряні загрози – розбиралися Факти ICTV.

Хто такий Миколаївський Ваньок

Багато журналістів намагалися дізнатися від представників української сторони про те, хто такий Миколаївський Ваньок. Але досі достеменно офіційно невідомо, хто публікує в Telegram-каналі інформацію, яка виявляється найбільш точною серед інших пабліків.

Зараз дивляться

– Цей ексклюзив багато коштує, тому я вам не розкажу. За пів суми від “дорого коштує” – можу натякнути, – сказав з посмішкою очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтерв’ю NV, відповідаючи на запитання про те, хто такий Миколаївський Ваньок.

Хто веде Telegram-канал Миколаївський Ваньок

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю Яніні Соколовій пояснив, що не лише Telegram-канали на кшталт Миколаївський Ваньок надають доволі точну інформацію про можливі повітряні загрози.

– Не тільки вони (надають близьку до правди інформацію, – Ред.), ми дивимося за всіма партнерами. Партнери в плані комунікації. Я колись сказав їм, коли вже почали занадто чутливу інформацію виставляти, то звернувся. Спитав: хто може вплинути? Складно з цими Telegram-каналами, невідомо хто їх веде, треба десь їх підловити.

А що робити? Я звернувся тоді публічно, мовляв, давайте цим не займатися, бо за це буде відповідальність. Повідомити про загрозу того чи іншого регіону, що десь щось летить, – це одне. Але деталізація – не потрібна. Ми бачимо деталізацію, Повітряні сили ЗСУ знають, – попередив Ігнат.

Проте речник ПС ЗСУ визнав, що автор Telegram-канала Миколаївський Ваньок подає інформацію про повітряні загрози в такому форматі, який подобається людям. Зокрема, його коронна фраза: всім пісяти та спати, коли дали відбої повітряної тривоги в різних регіонах України.

– У Telegram-каналів свій формат. Пісяти та спати – людям це подобається, таке життя. МіГ-31к – упаді, ухаді. Це меми, інколи й від нас трапляються такі. Нічого, я думаю, що народ це тішить інколи. Але про безпеку варто все-таки дбати, – вважає речник Повітряних сил ЗСУ.

Поки сам автор Telegram-канала Миколаївський Ваньок приховує свою справжню особу, проте це одне з питань, яке цікавить його підписників.

І хоча, ймовірно, представники української сторони знають, хто такий Миколаївський Ваньок, але теж не поспішають розкривати всі карти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-07 18:40:24