Україна і світ

Хезболла обстріляла ракетами північ Ізраїлю, цілилися у військову базу

У ніч на 14 серпня бойовики ісламського угруповання Хезболла випустили близько 25 ракет по Верхній Галілеї, що на півночі Ізраїлю. 

Про це повідомляє The Times of Israel та Армія оборони Ізраїлю.

Хезболла ракетами обстріляла північ Ізраїлю: що відомо

Зазначається, що сирени повітряної тривоги пролунали в районі гори Мерон, а також у містах Хурфейш, Елькош, Фассута і Бейт-Янн. 

Зараз дивляться

За інформацією ЦАХАЛу, в районі Малкіа на півночі Ізраїлю було ідентифіковано приблизно 15 снарядів, які перетнули територію Лівану та впали на відкритій місцевості.

Про постраждалих поки що не повідомляється. 

Угруповання Хезболла взяло на себе відповідальність за атаку й заявило, що їхньою ціллю була військова база ізраїльської армії в цьому районі. 

У соцмережах поширили відеозаписи, на яких видно деякі місця падіння ракет. 

Ізраїль у стані найвищої готовності через загрозу атаки

На тлі підвищеної напруженості речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що військові перебувають у стані найвищої готовності щодо потенційної атаки з боку Ірану чи Хезболли в Лівані. 

За його словами, останніми днями Ізраїль стежить за ворогами та розвитком подій на Близькому Сході, особливо за Хезболлою та Іраном. 

Контрадмірал наголосив, що військово-повітряні сили Ізраїлю посилили патрулювання над Ліваном, аби виявляти та перехоплювати загрози.

Крім того, як зауважив речник ЦАХАЛу, Ізраїль серйозно ставиться до заяв ворогів і тому готовий на найвищому рівні до оборони та нападу.

Джерело: The Times of Israel, Армія оборони Ізраїлю

Ізраїль, Війна в Ізраїлі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 08:01:08