Україна і світ

«Х-69 — це нова ракета для нас, тож ми вивчаємо, як можна їй протидіяти» — Ілля Євлаш

Під час удару по Україні 11 квітня російські окупанти, ймовірно, застосували нові крилаті ракети Х-69. Про цей тип ракет детальніше розповіли в Повітряних Силах ЗС України.

Як зазначив речник ПС ЗСУ майор Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини», росія вже застосовувала ракети Х-69 раніше.

«Це покращена система версії Х-59. Наразі встановлюється, яка саме була це ракета, який був її тип. Це свіжі ракети, деталі яких виготовлені у 2023 році. Тобто ми можемо бачити, що росія постійно продовжує намагатись виготовляти нові ракети», — сказав Ілля Євлаш.

Все залежить від успішності їх продукування, зауважив він, на скільки швидко окупанти зможуть забезпечувати себе різними напівпровідниками, чіпами, мікросхемами тощо.

«Звісно, що ракета Х-69 — це нова ракета для нас, тому ми в тому числі вивчаємо, як можна їй протидіяти. Найімовірніше, що Patriot також зможе їй протистояти, оскільки він боровся і з достатньо більш складними типами ракет, як «Циркон» та «Кинджал», — заявив майор Ілля Євлаш.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, у лютому 2024 року Київський інститут судових експертиз вперше розпочав дослідження російської крилатої ракети Х-69.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-12 11:36:27