Суспільне мовлення

Встановлюють валідатори: коли на Львівщині запрацює е-квиток

На частині автобусів, що працюють на приміських та міжміських маршрутах на Львівщині, почали встановлювати електронні пристрої-валідатори для майбутньої системи е-квитка. Як розповідає інженер компанії-інвестора Роман Цимбрила перші 26 валідатори встановлять цього тижня.

Встановлення кожного приладу займає близько 15-ти хвилин, каже інженер компанії-інвестора Роман Цимбрила.

“Щоб людина розрахувалася є зображення NFC, треба прикласти свій пристрій і виконується оплата, друкується чек”, — каже інженер компанії-інвестора Роман Цимбрила.

Фото: Суспільне Львів

Для перших етапів тестування обрали автобуси одного із перевізників, що курсують у напрямку Рави-Руської. Такий валідатор уже є автобусі водія Михайла Євтуха, чоловік каже, що буде вчитись як працювати із таким приладом.

“Я думаю, що якщо треба буде тут щось вводити то важче нам буде, ніж готівка. А якщо треба буде просто прикласти, і воно само там покаже, то буде легше”, — каже водій автобуса Михайло Євтух.

На Львівщині у міжміських автобусах почали встановлювати валідатори для Е-квитка

Фото: Суспільне Львів

Зараз прилади встановлюють, а з наступного тижня почнуть перший етап тестування.

“Перше тестувати будемо ми, але вже так можна сказати, в робочому сегменті. Тобто, на транспортних засобах в умовах, коли може бути поганий зв’язок, або якісь інші нюанси, будуть тестувати наші спеціалісти. Коли ми протестуємо, тоді вже будуть тестові на пасажирах, на водіях”, — каже представник компанії-інвестора Антон Вішталюк.

За словами Антона Вішталюка, під час розробки враховували специфіку саме міжміських перевезень, кількість зупинок, складність маршрутів.

“Принцип розрахунку такий самий, як в магазинах, супермаркетах, до якого ми всі звикли. Тобто, будь-який електронний гаджет, банківська карта, може бути завалідована в транспортному засобі, який надає послуги із перевезення пасажирів. Пасажир заходить, валідується, система його фіксує, і другий раз, коли він вже хоче виходити, на будь-якій із зупинок, які передбачені маршрутом, він другий раз прикладає і тоді вже з нього списується та сума, на яку він проїхав”, — каже представник компанії-інвестора Антон Вішталюк.

На Львівщині у міжміських автобусах почали встановлювати валідатори для Е-квитка

Фото: Суспільне Львів

Як повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації, Львівщина стане першою областю в Україні, де планують впровадити систему електронного квитка на рівні міжміських перевезень. Безготівковий розрахунок на обласних маршрутах має запрацювати влітку.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У “Львівавтодорі” пояснили, чи можна передавати ЛеоКарт іншому пасажиру


Джерело: Суспільне мовлення України