Україна і світ

Вперше від запуску: Китай припинив інвестиції в РФ за проєктом Один пояс – один шлях

Інвестиції Китаю в Росію в межах глобального інфраструктурного проєкту Один пояс – один шлях у першому півріччі 2022 року вперше скоротилися до нуля.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на звіт центру Green Finance & Development Center. Зазначається, що Китай не інвестував у Росію вперше з моменту запуску програми у 2013 році.

Як зазначає видання, уповільнюючи свої інвестиції у Росію, Китай поглиблював взаємодію з Близьким Сходом. Тому експерти припускають, що цей крок може сигналізувати про небажання Пекіна потрапити під санкції на тлі війни РФ проти Україні.

Але вони не виключають, що такке падіння може бути тільки тимчасовим, оскільки між Росією та Китаєм є “сильна взаємодія”.

У 2021 році у межах цього проєкту Москва та Пекін уклали угоди на $2 млрд. Загалом із 2013 року КНР інвестувала в Росію понад $30 млрд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ініціатива КНР Один пояс – один шлях – це глобальна стратегія розвитку інфраструктури, ухвалена урядом Китаю у 2013 році для інвестування майже у 70 країн та міжнародних організацій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 14:35:31