Суспільне мовлення

Возвеличували брежнєвські часи. Двох львів’ян підозрюють у поширенні комуністичної ідеології

Слідчі СБУ повідомили про підозру українцю та уродженці Білорусі, яка отримала громадянство та тривалий час жила у Львові. За даними правоохоронців, вони поширювали дописи з комуністичною символікою та портретами радянських вождів і возвеличували “щасливі” часи СРСР.

Як повідомили на Facebook-сторінці СБ України у Львівській області, одним з фігурантів справи є 48-річний українець, син колишнього військового радянської армії, якому батько з дитинства прививав любов до СРСР. Іншою підозрюваною є білоруска, яка здобула громадянство та тривалий час проживає в Україні. Обоє є мешканцями Львова.

За даними слідства, на своїх особистих сторінках у забороненій в Україні російській соцмережі “Одноклассники” підозрювані поширювали комуністичну символіку, зокрема герб СРСР, серп і молот та портрети так званих “вождів”. Також публікували дописи про “щасливе дитинство в СРСР” та возвеличували часи Брєжнєва. Крім того, вони відкрито підтримували агресію РФ проти України.

Контент, який виявила СБУ на сторінках підозрюваних в соцмережі. СБ України у Львівській області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Мешканцям Львова повідомили про підозру за фактом поширення та публічного використання комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму. Їм загрожує до п’яти років обмеження волі.


Джерело: Суспільне мовлення України