Україна і світ

Ворог застосовує гелікоптери, щоб захистити рештки свого флоту

Фото з відкритих джерел / Ілюстративне фото

Речник Військово-Морських Сил ЗС України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що повітряні сили рф постійно присутні в повітряному просторі тимчасово окупованого півострова Крим і контролюють південне узбережжя.

Про це він розповів в ефірі «Єдиних новин» 20 жовтня.

За його словами, повітряна ситуація на Півдні залишається динамічною, але загалом без особливих змін. Противник застосовує гелікоптери для протидронової боротьби, щоб захистити «рештки свого флоту» від можливих атак.

«Так само здійснюють патрулювання й оборону так званого Кримського мосту. Тобто авіація задіяна максимально», — зазначив Дмитро Плетенчук.

Він розповів, що війська рф використовують дуже різні зразки.

«Тут можна побачити весь наявний авіапарк від гвинтових, доволі повільних літаків до фронтових бомбардувальників, винищувачів. Тобто задіюють все, що мають», — пояснив речник ВМС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Керченський міст лишається чи не найбільш захищеним об’єктом росіян. Він цінніший для окупантів за будь-які інші споруди як на тимчасово окупованій території України, так і в самій рф, тому на його захист вони кидають максимальні ресурси та зусилля.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-20 12:52:56