Україна і світ

Президент ПА НАТО пояснив, чому Україні зараз не дають запрошення для вступу

Президент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі заявив, що Україна перед тим, як вступити до НАТО має відновити свій суверенітет.

Про це Джеррі Конноллі сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

Запрошення України до НАТО

Так, на запитання, чому б зараз не дати Україні членство в НАТО особливо з огляду на те, що це питання зазначено першим у Плані перемоги Зеленського.

– Ну, зараз триває війна. Є присутність там російських військ і російська окупація. Це має бути розв’язано. Ми маємо відновити суверенітет України над своїми територіями, а потім переконатися, що відкритий шлях до НАТО. Думаю, що НАТО дуже чітко вказало і уряд моєї країни, США, також чітко вказав – ми вітаємо ідею, щоб Україна приєдналася до НАТО, – заявив Джеррі Конноллі.

При цьому він зауважив, що розуміє нетерплячість українців і запевнив, що Україна перебуває на невідворотному шляху до НАТО.

Україна має чекати на завершення війни

За словами президента Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі, Україні буде найкраще рухатися до НАТО вже після закінчення війни. Хоча це, можливо, і не єдиний шлях для українців, бо ніхто не знає, яким буде результат цією війни, хоча усім відомо, на який результат сподіваємось.

Саме тому країни-члени НАТО і Америка виділяють значні ресурси та підтримують партнерство з Україною, щоб вона вистояла і відновила суверенітет над всією територією.

Президент США Джо Байден без сумніву усіляко підтримує прямування України до НАТО, наголошує Джеррі Конноллі.

– Я, звичайно, думаю, що президент Байден із симпатією поставився – і ставиться – щодо українських устремлінь, включно з членством в НАТО. Але чи вдасться він до конкретних дій без консультацій з іншими союзниками по НАТО – навряд чи можливо, – заявив Джеррі Конноллі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До того ж у президента Байдена в пріоритеті – завершення війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 14:10:48