Україна і світ

ВМС ЗСУ: росіяни не ризикують виводити військові кораблі у Чорне море

Окупанти не ризикують виводити у Чорне море надводні бойові одиниці, обмежуючись бойовим чергуванням підводного човна.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Військово-Морських Сил ЗС України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Надводними кораблями вони не ризикують виходити, здебільшого ті перебувають у пункті базування Новоросійськ. Присутність у морі представлена здебільшого одним підводним човном. Якщо бачите більше, то це ротація», — сказав Дмитро Плетенчук.

Водночас речник пояснив, що загроза з моря вважається такою, що присутня постійно, у ворога є носії крилатих ракет, так само в повітрі присутня російська авіація.

«Загалом ситуація є сталою, фіксуємо постійну присутність одного ракетоносія, який перебуває на бойовому чергуванні і не бере участі в атаках», — сказав він.

Дмитро Плетенчук додав, що підводні човни, найбільш імовірно, перебувають на чергуванні у східній частині Чорного моря.

«Що стосується Азовського моря, вони там не можуть перебувати через малу глибину, лишу в надводному положенні й досить обмеженими коридорами. У північній частині Чорного моря глибини також недостатньо для повноцінного застосування», — пояснив речник.

Як повідомляла АрміяInform, окупанти знову запустили в роботу один з поромів у Чорному морі, який раніше був пошкоджений ударом Сил оборони України.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-13 17:46:04