Україна і світ

Вихідні в червні 2024: скільки відпочиватимуть українці

Червень – перший місяць літа, найспекотнішого сезону в році. Коли надворі тепло, хочеться більше відпочивати, проводити час на природі та, попри реалії, насолоджуватися довгим світловим днем. На жаль, не у всіх зараз є така можливість, але всі хочуть і мріють про вихідні.

Скільки в червні 2024 року буде вихідних і робочих днів в українців – читайте далі в матеріалі.

Вихідні в червні 2024

У червні 2024 року є свята, на які в мирний час передбачені додаткові вихідні дні. Наприклад, Трійця, яку за новоюліанським календарем ми відзначимо 23 числа. На жаль, через те, що в Україні діє воєнний стан, додаткові вікенди скасовуються.

Зараз дивляться

Виходить, що в перший місяць літа вихідні та робочі дні в українців будуть згідно з календарем. Так, у червні 2024 року буде 21 робочий день і 10 вихідних. Відпочинок лише щосуботи і щонеділі:

  • 1-2 червня
  • 8-9 червня
  • 15-16 червня
  • 22-23 червня
  • 29-30 червня

Попри це, у червні чимало свят. Уже 1 числа ми відзначимо День захисту дітей, 6-го – День журналіста, в ніч з 23 на 24 червня – Івана Купала тощо.

Є й важливі церковні свята в перший місяць літа. У будь-якому разі, якщо у вас з’являється можливість відпочити – робіть це. Наразі нам усім необхідно берегти своє фізичне і ментальне здоров’я, а відпочинок – допомагає в цьому, тому використовуйте його на повну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-12 07:30:36