Україна і світ

Вінницький реабілітаційний центр для поранених Rесоvery збільшує свої потужності

Інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових Rесоvery у Вінниці збільшує реабілітаційно-лікувальні потужності.

Так, на базі однієї з ключових медичних установ області облаштовано 12 ліжко-місць в палатному відділенні, а також відкрито додаткові зали в реабілітаційно-лікувальній зоні.

За 14 місяців після запуску тут отримали якісні й безоплатні послуги з реабілітації понад 1 600 захисників і захисниць України.

Зараз дивляться

Чому розширили Вінницький центр

Віктор Пінчук, засновник проєкту Recovery, пояснив, чому було прийняте рішення про розширення Вінницького центру.

– Ми заснували вже 13 центрів. І там, де дуже гарні команди, де класні фахівці, у яких очі горять і є ентузіазм, ми зробили вже другу чергу, – зазначив Пінчук.

Він наголосив, що, крім Вінниці, збільшили потужності центрів в Одесі та Києві. У Дніпрі також скоро буде друга черга.

– Нам необхідні такі команди, бо без фахівців усе це обладнання — лише купа металу. А от така синергія — сучасне обладнання, сучасні умови і найкращі лікарі — це те, що потрібно, – наголосив Віктор Пінчук.

Реабілітаційний центр Recovery у Вінниці облаштовано за світовими стандартами технологічності й інклюзивності.

Зали фізичної реабілітації тут оснащені обладнанням із віртуальною реальністю (VR), яке забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом.

Комплекс тренажерів і апаратів для реабілітації забезпечує терапію для всього спектру можливих функціональних порушень (зокрема, отриманих унаслідок мінно-вибухових травм) і допомагає проводити відновлення поранених на високому технологічному рівні.

У Вінницькому центрі обладнано додатковий простір з урахуванням вимог інклюзивності —  тут є просторі коридори з широкими дверними отворами й поручнями та санітарно-гігієнічні кімнати, що передбачають розміщення осіб у кріслах колісних.

У палатному відділенні облаштовано багатофункціональні ліжка, у лікувально-реабілітаційній зоні з’явилися ординаторська, кабінети ерготерапії, психолога, зала фізичної терапії та кабінет завідувача центру.

Коштом Recovery вінницький центр мережі також оснащено додатковим реабілітаційним обладнанням, зокрема стельовим підйомником для відновлення навичок ходи у палатному відділенні, стабілоплатформою для корекції рівноваги та координації, системою реабілітації верхніх кінцівок з технологією віртуальної реальності та зворотним зв’язком з пацієнтом, пристроєм безперервної пасивної розробки гомілковостопного суглоба, приладдям для кабінету ерготерапії.

– Розширення центру надає більше можливостей для допомоги пораненим воїнам на рівні світових стандартів, – зазначила Світлана Голодюк, директорка медичного закладу, на базі якого функціонує центр Recovery.

Є 13 центрів, планують відкрити ще п’ять

Нагадаємо, проєкт Recovery було засновано Оленою та Вікторм Пінчуками задля допомоги Силам безпеки й оборони України. Це приклад успішного партнерства між приватним сектором і державою, коли благодійники створюють інноваційні реабілітаційні центри на базі державних медичних установ.

На сьогодні в Україні вже працюють 13 безоплатних реабілітаційних центрів Recovery – в Києві, Львові, Рівному, Луцьку, Вінниці, Черкасах, Полтаві, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпропетровщині (три заклади).

Загалом у цих центрах уже отримали реабілітаційну допомогу 13 тис. пацієнтів.

У планах засновників проєкту до зими 2024/2025 року розширити мережу щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів.

Джерело і фото: Recoery

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 14:19:04