Україна і світ

Викладач академії сухопутних військ у Львові бив курсантів – що відомо

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) у взаємодії з СБУ повідомили про підозру начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Знущання з курсантів в Академії сухопутних військ у Львові

Як повідомили у ДБР, офіцер понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись нібито навчити їх дисципліни та порядку.

Це відбувалося на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області. Про такі “виховні методи” стало відомо лише у березні цього року, тоді ж було зареєстровано кримінальне провадження.

Зараз дивляться

Слідством задокументовано застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та у різні частини тіла.

— Він завдавав ударів не лише руками, а й прикладом зброї та ременем. Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння. Тож “педагог” вирішив його провчити, змусивши жувати кілька цигарок, – йдеться у повідомленні ДБР.

Досудове розслідування у справі триває, встановлюються інші епізоди протиправної діяльності. Незадовго до повідомлення про підозру фігуранта було переведено на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині.

Офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану за ч. 5 ст. 426-1 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

За клопотанням ДБР суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 908,4 тис. грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-11 15:40:03