Львівський портал

Військового львівського вишу та наркоторговця спіймали на переправленні ухилянтів за кордон

Правоохоронці викрили на Львівщині схему виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Її організували посадовець Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Богдан Лозинський та обвинувачений у торгівлі кокаїном, який зараз під вартою. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, організував нелегальний канал переправлення ухилянтів 41-річний обвинувачений, який утримується у слідчому ізоляторі на Львівщині. До протиправної схеми він залучив  військовослужбовця одного із львівських військових вишів.

Встановлено, що спільники зобов’язувались виготовити для «клієнтів» відповідні військово-облікові документи та інші папери, які нададуть право безперешкодного виїзду до країн Євросоюзу, а також обіцяли забезпечити зняття їх із військового обліку. Такі послуги оцінили у 13 тисяч доларів США з людини. Правоохоронці задокументували отримання військовим першої частини обумовленої суми коштів у розмірі 5,5 тис доларів США.

В Управлінні СБУ Львівщини уточнили, що один з організаторів схеми перебуває під вартою за обвинуваченням у збуті кокаїну.

Правоохоронці провели обшуки за місцями їх перебування під час яких виявили докази протиправної діяльності. Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Двом чоловікам повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

Правоохоронці не розголошують прізвища підозрюваних. За даними ZAXID.NET, підозру оголосили помічнику начальника частини відділення Військового коледжу сержантського складу НАСВ Богдану Лозинському, який є сином колишнього проректора Львівського університету імені Івана Франка Мар’яна Лозинського. У 2012-2018 роках Богдан Лозинський працював суддею Франківського районного суду Львова та був звільнений через невідповідність займаній посаді.

Іншим підозрюваним у цій справі є причетний до наркоторгівлі в’язень Львівського СІЗО Андрій Михайлів.

Напередодні правоохоронці провели обшуки у Військовому коледжі сержантського складу Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові у справі організації втечі за кордон ухилянта

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-28 13:45:43