Україна і світ

Військова допомога від США – реакція України

20 квітня Палата представників Конгресу США нарешті проголосувала за надання $60 млрд військової допомоги Україні.

Це довгоочікуване рішення одразу викликало хвилю позитивних відгуків не лише у простих українців, а й серед високопосадовців, депутатів і, звісно, глави держави Володимира Зеленського.

Хто одним із перших висловив подяку американським союзникам – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Президент Володимир Зеленський

Український гарант першим відреагував на голосування конгресменів. Він заявив, що американське лідерство є життєво важливим не лише для нашої країни, а й для усієї світової справедливості.

— Безперечно, ми використовуємо американську підтримку, щоб зміцнити обидва наші народи та наблизити справедливе завершення війни, яку Путін має програти, — зазначив глава держави.

Руслан Стефанчук – спікер Верховної Ради

Глава парламенту Руслан Стефанчук назвав голосування у Палаті по-справжньому історичним рішенням у вкрай відповідальний для України період.

— Дякую Палаті представників Конгресу США, Спікеру Майку Джонсону за ухвалення законопроєкту про допомогу Україні.
Це рішення ще раз демонструє солідарність та підтримку України, коли мужній український народ протистоїть російському агресору, – написав він у себе у Facebook.

Стефанчук також звернувся до колег із трьох десятків країн, які підписали відкритий лист та закликали Спікера Майка Джонсона сприяти ухваленню законопроєкту щодо забезпечення України коштами для продовження боротьби з окупантами.

— Дякую всім партнерам і союзникам, які продовжують стояти пліч-о-пліч з Україною! – резюмував спікер.

Олена Кондратюк – віцеспікер Верховної Ради

Олена Кондратюк підтверджує, що сьогоднішній день став історичним. Рішення, ухвалене в Палаті представників, підтверджує лідерську роль Штатів у захисті України та всього демократичного світу.

— Це також велика перемога для української дипломатії, яка далася спільними зусиллями президента, Верховної Ради, уряду та неурядового сектору! – написала вона у Facebook.

Дмитро Кулеба – міністр закордонних справ

Глава МЗС Дмитро Кулеба зауважив, що 20 квітня став поганим днем для всіх, хто вважав, що Сполучені Штати можуть похитнутися, коли йдеться про захист демократії та свобод. Особливо він став поганим для диктатора у Кремлі.

— Поганий день для Путіна. Поганий день для будь-кого, хто наважився повірити, що Америка може похитнутися, коли йдеться про захист того, чиї інтереси вона відстоює, — написав дипломат у себе в Х.

Він також подякував усім конгресменам, які віддали свої голоси на підтримку законопроєкту щодо України, вказавши, що незабаром воїни Сил оборони відчують усі його переваги на передовій.

Юлія Свириденко – міністр економіки

Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко нагадала, що тепер схвалений Палатою законопроєкт буде направлений до Сенату, згідно з процедурою. При цьому для Києва це означає лише одне — військова допомога буде.

— Дякую лідеру демократів у Сенаті Чаку Шумеру за його запевнення, що Сенат США невідкладно ухвалить законопроєкт. Так само швидко під ним буде поставлено підпис президента Джо Байдена, – вказала вона у себе в Facebook.

За її словами, це черговий крок, яким Вашингтон демонструє, що американці стоять пліч-о-пліч з українським народом.

— Ми ні на хвилину не сумнівалися у надійності наших американських партнерів. Сьогоднішні кошти – можливість для країни стояти стійко у цій жорсткій боротьбі, яку розпочала Росія. Вижити як нація, зберегти свою країну. Дякую народу США та всім його представникам у Вашингтоні та Києві, які підтримують нас на цьому шляху, – підсумувала Свириденко.

Петро Порошенко – голова фракції ЄС

П’ятий президент та нардеп Петро Порошенко у Facebook справедливо зауважив: Краще пізніше, ніж ніколи.

— Дякую за двопартійну підтримку та сигнал єдності та солідарності у відсічі російському агресору. Чекаємо на швидке завершення всіх необхідних процедур та допомоги вже в Україні. Щодня – це життя наших героїв, – написав він.

Арсеній Яценюк – експрем’єр-міністр

За словами голови Київського безпекового форуму Арсенія Яценюка, голосування в Палаті 20 квітня стало перемогою здорового глузду.

Схвалена американськими конгресменами допомога підтверджує, що у США чудово усвідомлюють, наскільки важлива для всього цивілізованого світу перемога України.

— Це додає надії, хоча не означає автоматичного подолання всіх проблем та загроз. Допомога Америки та об’єднаного Заходу – одна з головних застав нашої перемоги. Наша перемога – одна з головних застав безпечного майбутнього вільного світу, – зазначив він у себе у Facebook.

військова допомога, Конгрес США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-20 23:02:21