Суспільне мовлення

Відключення світла, відсутність води — наслідки чергового ракетного удару Росії по Україні

23 листопада Росія знову здійснили масований ракетний удар по території України. У Києві та області внаслідок обстрілів є загиблі та поранені. По всій Україні запроваджують аварійні відключення світла. У столиці немає води. Через ракетний удар РФ по Україні світло вимкнулось у Молдові.

Кореспонденти Суспільного повідомляють, що без світла Миколаїв та область, Запоріжжя та область, Хмельницький. Немає світла на Полтавщині та в Одесі та низці інших міст.

Більше про наслідки атаки — в матеріалі Суспільного.

Київ

Понад 20 постраждалих і один загиблий унаслідок удару Росії по Київській області, повідомив глава Київської ОВА Олексій Кулеба. Київська область повністю знеструмлена. Також частково немає опалення та водопостачання.

У самому Києва в деяких районах немає світла. Енергетики повідомляють про екстрені вимкнення. Через обстріли постачання води призупинене в усьому Києві. Фахівці “Київводоканалу” працюють над тим, щоб його відновити. Зафіксовано влучання в один з інфраструктурних об‘єктів столиці, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Чернігів

Чернігівська область повністю відключена від електропостачання внаслідок ракетних обстрілів Росії по енергетичній інфраструктурі України. Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус у коментарі Суспільному.

Львів

На Львівщині — два ракетних удари по електропідстанції, повідомив керівник ОВА Козицький. Яворівський, Львівський та Червоноградський райони наразі без електроенергії.

Львів повністю знеструмлений, повідомляють журналісти Суспільного. Можуть бути перебої з водопостачанням. Мер Львова Андрій Садовий додав, що трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу опалення і води.

“Переходимо на роботу дизель-генераторів”, — додав Садовий.

Кропивницький

Є прильоти по енергетичному об’єкту, повідомляє Кіровоградська ОВА.

“Область, як і низка інших регіонів, без світла. Не панікуйте! Бригади енергетиків починають аварійно-відновлювальні роботи”, — повідомив глава ОВА Андрій Райкович.

Миколаїв

Через зниження частоти в мережі аварійне відключення по всій Миколаївській області. “Зберігайте спокій, після стабілізації будемо включати”, — повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Вінниця

Сергій Борзов, голова Вінницької ОВА написав у телеграм-каналі, що у Вінницькій області під обстрілом Росії — об’єкти критичної інфраструктури.

Житомир

“Через дефіцит електроенергії в енергосистемі та пошкодження об’єктів критичної інфраструктури на території України, вводяться аварійні відключення електроенергії. Також можливі перебої з мобільним зв’язком. Бригади зв’язківців працюють над відновленням роботи базових підстанцій”, — повідомляє голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Черкаси

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець пише, що через атаки РФ на енергооб’єкти країни, на Черкащині застосовано спеціальні графіки аварійних відключень електроенергії. Знеструмлено значну частину області.

Одеса

“У зв’язку з масованим ракетним ударом по енергетичній інфраструктурі України по всій Одеській області та інших областях України тимчасово відсутнє електропостачання. Про будь-які зміни в роботі електромереж будемо інформувати додатково”, — написав Максим Марченко, голова Одеської ОВА.

Рівне

У Рівному також відсутнє електропостачання та проблеми зі зв’язком. Зникло електропостачання у Кам’янець-Подільському, повідомляє кореспондент Суспільного.

Дніпро

У зв’язку з відключенням електропостачання у Дніпрі на лівому березі не працюють насосні станції. На деяких вулицях відсутнє водопостачання, його відновлять, як тільки з’явиться електрика, повідомляють у КП Дніпроводоканал.

Харків

Ударів по критичній інфраструктурі Харківської області немає, повідомив глава ОВА Синєгубов. Але через пошкодження загальної системи застосовуються аварійні відключення.

“Це необхідний крок для захисту електромереж від додаткових технологічних аварій та підтримки роботи енергосистеми”, — додав він.

Івано-Франківськ

Енергетики екстрено ввели графіки аварійних вимкнень для усіх черг області, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Луцьк

На Волині і в Луцьку частина мешканців без світла та електрики.

“Орієнтовний час відновлення електропостачання – до 15:00 24 листопада”, — повідомляє Суспільне Луцьк.

Ужгород

У Закарпатській області запроваджені всі 10 черг графіків аварійних відключень.

Матеріал доповнюється…

Українців закликали подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд. Також при значній перерві в електропостачанні активується робота “пунктів незламності” — це місця, де є електрика та інтернет. Найближчий пункт можна знайти на мапі.

Читайте також

Як знайти частоти Українського радіо в своїй області.

В Укренерго розповіли про імовірність блекауту

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як залишатись на зв’язку, коли немає світла. Добірка месенджерів, що працюють офлайн


Джерело: Суспільне мовлення України