Суспільне мовлення

Ветеран зі Львівщини отримав грант на обладнання для друку зображень на одязі

За урядовою програмою “Грант для ветеранів та членів їхніх сімей” 16 ветеранів зі Львівщини отримали гроші на розвиток власної справи. Ветеран зі Стрия Василь Здирко отримав 250 тисяч гривень на обладнання для друку зображень на одязі.

Суспільне поспілкувалось із чоловіком.

Василь Здирко — ветеран російсько-української війни. Воював у складі добровольчого батальйону “Січ”. Декілька років він займається брендуванням одягу — друком зображень та логотипів на тканині. Нещодавно отримав грант на спеціальний принтер.

“Сам не міг його придбати, бо сума досить велика була на нове обладнання. За допомогою гранту, успішно захистив бізнес-план. За умовами гранту на 250 тисяч, треба, щоб було створене одне робоче місце. І щоб ти був ветеран і мав ФОП або інша юридична особа, яка зареєстрована більше двох років”, — говорить ветеран Василь Задирко.

Обладнання для друку на одязі. Фото: Суспільне Львів

Готову продукцію ветеран також продає у своєму інтернет-магазині. Також друкує “мерч” для побратимів.

напш8ш8ш8ш8ш8ш8ш8х

Василь Здирко показує футболку на якій надрукував принт. Фото: Суспільне Львів

Бізнес-плани заявників на грант розглядав обласний центр зайнятості. Загалом на Львівщині 16 ветеранів та членів їхніх сімей отримали гранти на відкриття власної справи.

“35 осіб подалися на заявки, 16 осіб отримали позитивне рішення. Це майже половина з тих, хто подається. Найбільше — це є створення бізнесу, гуртова і роздрібна торгівля, ремонт автомобілів, переробна промисловість, кафе. Тобто, традиційно ці речі є і в загальній програмі, і у військовослужбовців”, — говорить директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За словами Василя Барилюка, прийом заявок на отримання гранту триває до 19 листопада. Консультації можна отримати в центрі зайнятості.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України