Суспільне мовлення

Валерій Курко залишає посаду командира 103 бригади ТрО

Командир 103 бригади територіальної оборони ЗСУ Валерій Курко йде з посади. Полковник очолював бригаду понад два роки із моменту її створення.

Про це повідомили 14 лютого на Facebook-сторінці бригади – у дописі, написаному від імені Валерія Курка.

“Згідно з рішенням найвищого військового командування, я залишаю посаду командира 103 окремої бригади територіальної оборони. І мені не соромно за жоден день, проведений на цій посаді”, – мовиться у повідомленні.

На початку лютого 2022 року у Львові сформували сім батальйонів територіальної оборони під керівництвом Валерія Курка. У дописі полковник розповів, що формував бригаду із нуля.

“За дуже короткий час, більш ніж 4000 добровольців, які ніколи не асоціювали себе з військовою службою, 24 лютого 2022 року прийняли найбільш правильне та раціональне рішення – захищати нашу державу від російських злочинців, які рушили на нас війною ще у 2014 році. Як і тоді, так і на початку повномасштабної агресії, я стояв перед величезним викликом — створити бойову бригаду з нуля”, – йдеться у дописі.

Комбриг подякував за службу побратимам: “Вірю, що 103 бригада територіальної оборони Збройних Сил України впевнено нестиме свою бойову славу під нашим бойовим прапором, який ми здобували разом. А шлях у нас всіх один — до беззаперечної Перемоги! З Левом на рукаві.”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Валерій Курко очолював 103 бригаду ТрО із січня 2022 року. Раніше полковник був командиром навчального батальйону 199 навчального центру Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.


Джерело: Суспільне мовлення України