Україна і світ

Вадим Карпʼяк поділився спогадами про День Святого Миколая

Вже завтра зранку, 6 грудня, діти зазирнуть під подушки, аби перевірити, що їм приніс Святий Миколай. Своїми дитячими спогадами про святковий день принагідно поділився ведучий головного політичного токшоу Свобода слова на ICTV і телемарафону Єдині новини Вадим Карп’як. Також розповів, як на Миколая чекають тепер вже його діти. 

Святий Миколай у дитинстві Вадима Карпʼяка

Ведучий телемарафону Єдині новини вважає Святого Миколая одним з українських євроінтеграторів. Адже він – це той самий Санта-Клаус.

У дитинстві Миколай приходив до Вадима Карпʼяка кожного грудня, і спогади у нього про цей день лишилися найщемкіші. Маленький Вадим ліз під подушку, не розплющуючи очі, та намагався вгадати, що там.

Зараз дивляться

– Потім уже починаєш діставати подарунок, дивитися, вмикати світло і бігти хвалитися батькам і братові, що ж тобі приніс Миколай, а брат мені розказує та показує, що йому приніс, – пригадав ведучий.

Обовʼязковим елементом свята тоді були мандарини, поділився Вадим Карпʼяк. Нині подарунки змінилися, а от традиція ховати їх під подушку у його родині лишилася.

Як у родині Вадима Карпʼяка чекають на Миколая

День Святого Миколая для родини ведучого – час для основних подарунків. Діти пишуть чарівникові листи з побажаннями та звітують про свою поведінку за рік.

Якось донька Марта запідозрила, що подарунки замість Миколая під подушку ховають батьки. Через це ледь не лишилася без презента.

– Якщо ти вважаєш, що його не існує, то чого він має тобі приносити подарунки? – спитали дівчинку батьки.

Тож вона вирішила не ризикувати, аби своїми сумнівами не образити чарівника. Згодом мама й тато знайшли пояснення, чому подарунки приносить не сам бородань.

– Вони вже трошки старші і розуміють, що це ми – Миколай. То ми пояснюємо, що Миколай не може за ніч оббігати всіх чемних дітей, тому батьки – його добровільні помічники, волонтери, – розповів Вадим Карпʼяк.

Ведучий головного політичного токшоу Свобода слова на ICTV також пригадав історію, повʼязану з його старшим сином Марком. Коли йому було роки три-чотири, батько вирішив влаштувати хлопчику казковий день Миколая. Вони поїхали до лісу, де залишили на ялинці листа з побажаннями. У тому ж лісі Вадим потів закопав подарунки і намалював карту скарбів, що її сховав сину під подушку. Так свято перетворилося на квест, але з часом виявилося, що хлопець подорослішав та забув ці казкові пригоди.

– Нічого не пам’ятає дитина з того. Я так старався, а в нього в пам’яті нічого не залишилося. Це, звичайно, було образливо, – зізнався засмучений батько.

Цього року День Святого Миколая через війну родина знову проведе окремо, але Вадим Карпʼяк сподівається потім все надолужити, адже дива мають тривати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-05 16:35:24