Україна і світ

В Єврокомісії закликали три країни ЄС зняти обмеження на імпорт зерна з України

Єврокомісар із торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав Польщу, Угорщину та Словаччину зняти блокування імпорту українського зерна, оскільки Євросоюз вже напрацював альтернативні механізми, які захистять європейських фермерів від надлишку української продукції.

Про це Домбровскіс заявив під час дебатів у Комітеті агрокультури в Європейському парламенті.

За його словами, Єврокомісія вже ухвалювала захисні заходи для країн, які межують з Україною, на імпорт такої продукції як зерно, кукурудза та насіння соняшнику.

Зараз дивляться

Згодом Єврокомісія разом з Україною розробила механізм експортного контролю, який успішно функціонує між Україною та Румунією.

Проте цей механізм не працює з Польщею, Угорщиною та Словаччиною, оскільки ці країни продовжують застосовувати односторонні обмеження, які суперечать компетенції ЄС у сфері торговельної політики і зобов’язанням за Угодою про вільну торгівлю з Україною та СОТ, заявив Домбровскіс.

Єврокомісія також запропонувала ввести автономні торговельні заходи для країн, які заявляють про негативний вплив українського експорту на їхні ринки. Йдеться про таку категорії продуктів, як яйця, цукор і соняшникову олію.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-13 10:33:24