Львівський портал

В уряді розробляють механізм електронного бронювання працівників

Міністерство економіки України підтвердило, що уряд працює над створенням механізму електронного бронювання працівників від мобілізації. Про це представники відомства повідомили в коментарі виданню AIN.UA.

«Іншої альтернативи, крім диджиталізації процесів, пов’язаних із бронюванням, немає. Це буде однозначно зроблено. Ми зараз обговорюємо з Міністерством оборони та Мінцифри принципові підходи до того, яким чином перевести «в цифру» постанову [Кабінету Міністрів] №76 (регулює бронювання, – ред.), або ті нормативно-правові акти, які регулюють або будуть регулювати питання бронювання військовозобов’язаних», — розповіли в Мінекономіки.

Урядовці наразі ведуть діалог із бізнесом і профільними асоціаціями, іншими представниками влади, народними депутатами та стейкхолдерами.

«Очевидно, що суспільство бачить необхідність змін. Цифрове рішення [стосовно процедури бронювання] зʼявиться, коли ми напрацюємо нові положення стосовно бронювання, які збалансують потреби безпеки й оборони, економіки, бюджету, бізнесу, гуманітарної сфери тощо», – додали у відомстві.

Зазначимо, про послугу електронного бронювання військовозобовʼязаних громадян, яку запустять на базі реєстру «Оберіг», раніше повідомляли в Міністерстві оборони. Там кажуть, що наразі інформація про вже заброньованих громадян відмічається в реєстрі і при оновленні даних її видно в застосунку «Резерв+».

Як повідомляв Львівський портал, на початку 2024 року уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників оборонно-промислового комплексу. Такі підприємства можуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності.

Нещодавно Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних, передавши функції з погодження відповідних списків від Генштабу до Міністерства оборони. Втім усі списки, подані до 10 травня, ще затверджуватиме Генштаб.

Додамо, що за даними уряду станом на березень 2024 року в Україні бронь від мобілізації мали близько 700 тисяч людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-28 14:28:53