Україна і світ

в українській розвідці звернулися до російських військових

Дії російських окупантів на Харківському напрямку розпочалися за відомим українській розвідці графіком. Ворог зазнає великих втрат у живій силі, тому військових Московського і Ленінградського округів, які перебувають на цьому напрямку, закликають здаватися в полон.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі ведучій телемарафону Єдині новини Яні Брензей.

Ситуація на Харківському напрямку і здача в полон росіян

– Можна сказати, що дії ворога на Харківському напрямку розпочалися за графіком, який був відомим Головному управлінню розвідки. Вживаються необхідні заходи разом з Силами безпеки та оборони на Харківському напрямку. Зараз воюють з ворогом також спецпризначенці ГУР МО України. Безумовно, ворог зазнає великих втрат. Зрозуміло, що вся необхідна інформація оприлюднюється Генеральним штабом, – наголосив він.

Зараз дивляться

Представник ГУР Міноборони України звернувся до російських окупантів, військовослужбовців Московського і Ленінградського військових округів, які саме зараз перебувають на Харківському напрямку.

– Щодо можливості здачі в полон: такі випадки вже зараз активно відбуваються. Ми маємо інформацію від бійців РДК, Легіону Свобода Росії, Сибірського батальйону. Вони так само виступили зі зверненням до російських окупантів: або так само переходити на бік Сил оборони України, або здаватися в полон, – наголосив Андрій Юсов.

Він наголосив, що Україна гарантує дотримання міжнародних Женевських конвенцій, гуманітарного права, життя і безпеку для тих військовослужбовців, хто не захоче ставати гарматним м’ясом або воєнними злочинцями режиму російського диктатора Володимира Путіна.

– Такі військові вже є, і про них найближчим часом буде більше інформації. Враховуючи втрати Росії, вони значні та лише збільшуватимуться, здача в полон або перехід на бік України – це розумна альтернатива, – стверджує представник розвідки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-12 14:07:13