Україна і світ

В Офісі Президента пояснили, чи наблизить законопроєкт США про допомогу Україні отримання ATACMS

Старт балістичної ракети ATACMS. Фото: topics

Ухвалення в Конгресі США пакету допомоги у $60,84 мільярда для України наблизить рішення щодо надання Києву далекобійних ракет ATACMS.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив заступник глави Офісу Президента Ігор Жовква.

«Не секрет, що українська влада плідно працює з американської стороною по різних типах озброєння. Не можу всього коментувати в пресі, але, безумовно, схвалення відповідних коштів наблизить відповідне позитивне рішення для України», — сказав Ігор Жовква.

Він зазначив, що є всі підстави розраховувати на те, що голосування в Сенаті 23 квітня відбудеться позитивно для України.

Ігор Жовква пояснив, що Сенат вже голосував законопроєкт HR 815, де йшлося про ту саму суму допомогу Україні. Чотири законопроєкти, які вчора голосувались в Палаті представників, будуть об’єднані в один і це буде як правка до того законопроєкту, який був проголосований в Сенаті.

«Технічно це буде легше, ніж би, наприклад, Сенат розглядав повністю новий закон, проголосований у Палаті представників», — сказав він.

Не виключено, що деякі сенатори можуть влаштувати «поправочний спам», щоб відтягнути час, але в Офісі Президента впевнені, що 23 квітня законопроєкт буде проголосований.

Слід зазначити, що у законопроєкті про допомогу Україні є окремий пункт щодо далекобійних ракет ATACMS.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, 20 квітня Палата представників Конгресу США проголосувала за пакет допомоги у 60,84 мільярда доларів для України. Тепер це питання має розглянути американський Сенат і потім підписати президент США Джо Байден.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-21 17:16:03