Україна і світ

Усик втратить титул абсолютного чемпіона світу: що відомо

Міжнародна боксерська федерація (IBF) забере в абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі Олександра Усика свій чемпіонський пояс.

В Усика відберуть чемпіонський пояс IBF

Своє рішення IBF мотивує тим, що Усик має провести захист цього поясу проти обов’язкового претендента Філіпа Хрговича з Хорватії.

Станом на зараз обов’язковий захист вже прострочено, а хорват не хоче чекати, коли відбудеться реванш Усика та Ф’юрі.

Зараз дивляться

У самого Хрговича на 1 червня запланований бій проти британця Даніеля Дюбуа. Очікується, що IBF забере свій пояс в Усика та зробить його вакантним на цей бій.

Після цього переможець поєдинку Хргович – Дюбуа проведе захист поясу IBF проти ексчемпіона у надважкій вазі Ентоні Джошуа. Попередня дата – 20 або 21 вересня.

Таким чином під час реваншу Усик – Ф’юрі український боксер буде захищати вже три, а не чотири пояси. Водночас, цілком можливо, що переможець бою-реваншу битиметься за пояс IBF із переможцем поєдинку Хргович/Дюбуа – Джошуа.

Реакція Белью на рішення IBF

Колишній суперник українця Тоні Белью розкритикував наміри IBF позбавити свого титулу в надважкій вазі Олександра Усика.

— Ось чому мій великий вид спорту продовжує стріляти собі в ногу! Чому повинен звільняти пояс? Він найкращий надважковаговик у світі і тільки що це показав! Дозвольте йому провести матч-реванш або бій з найкращим суперником! Це ж просто! Бісить політика цього спорту, – написав Белью на своїй сторінці у соцмережі Х.

Раніше стало відомо, що Британська комісія з питань боксу відсторонила Усика від боксу після бою проти Ф’юрі. Боксерська ліцензія українця припинена до 2 липня 2024 року.

Ймовірно, це запобіжний захід, пов’язаний із травмами, яких Усик зазнав під час переможного бою проти британця Тайсона Ф’юрі.

Нагадаємо, Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі. Він об’єднав титули WBA, WBO, IBF та WBC.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-21 17:58:05