Львівський портал

«Укрзалізниця» змінила графік руху приміських поїздів через навантаження на енергетику

«Укрзалізниця» тимчасово змінила графік руху 74 приміських електропоїздів, аби зменшити навантаження на енергосистему. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Відповідно до нових правил, деякі поїзди тимчасово припинять курсування, а інші змінять періодичність або обмежать маршрут. Перші зміни набули чинності з 7 червня на окремих напрямках Львівської та Придніпровської залізниць. Надалі ці зміни будуть впроваджені на Південно-Західній та Південній залізницях.

В «Укрзалізниці» наголосили, що зміни не торкнуться критично важливих електричок, які забезпечують перевезення населення до місць роботи та назад.

Окрім цього, УЗ планує реалізувати в різних регіонах України проєкти для генерації електроенергії. Йдеться про десятки об’єктів розподіленої генерації загальною потужністю до 250 МВт. У компанії підкреслюють, що це дозволить частково покрити потреби в живленні об’єктів критичної інфраструктури «Укрзалізниці», а також споживачів по всій Україні, які підключені до розподільчої мережі товариства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-07 18:18:52