Україна і світ

Україні не потрібна чужа територія: МЗС про операцію в Курській області

Україна не зацікавлена забрати собі територію Курської області, де нині українські підрозділи проводять операцію.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

Операції ЗСУ в Курській області

Георгій Тихий зауважив, що Україні не потрібні російські території, ми лише хочемо захистити свій народ. За його словами, лише по Сумській області з території Курської від початку літа окупанти завдали понад 2000 ударів.

Зараз дивляться

– На відміну від Росії, Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена забирати територію Курської області, але ми хочемо захистити життя своїх людей. Я просто нагадаю для довідки, що, зокрема, з районів Курської області тільки від початку цього літа і тільки по районах нашої Сумської області завдано понад двох тисяч ударів. Це РСЗВ, це ствольна артилерія, міномети, дрони, 255 керованих авіабомб, понад сотня ракет, – сказав Тихий.

Речник зауважив, що Україна не має можливості бити наявною далекобійною зброєю по російській території, щоб захиститися від терору.

– Поки що відповідних рішень (від Заходу, – Ред.), на яких ми наполягаємо. Тому є потреба з боку Збройних сил проводити звільнення прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають по Україні удару або прикривають терор проти українців, – сказав Тихий.

Курська область на карті

Курська область має частину спільного кордону із Сумською.

Війна в Україні, Курськ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-13 16:50:08